SIPA je jutros u Sarajevu uhitila Alena Čengića, bivšeg vlasnika hotela Holiday resort i vlasnika resotrana Park Prinčeva, koji se sumnjiči za organizoirani kriminal i navođenje na prostituciju.

Predmetna akcija provedena je nakon višemjesečne istrage Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo u suradnji s Državnom agencijiom za istragu i zaštitu i Poreznom upravom FBiH protiv osumnjičenog Alena Čengića kao organizatora grupe za organizirani kriminal i drugih osumnjičenih osoba koji su kao članovi grupe počinili niz kaznenih djela u razdoblje kada je gospodarsko društvo Holiday resort d.o.o. Sarajevo koristilo prostorije hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. Sarajevo u stečaju, a koje su bili primorani napustiti po Rješenju Županijskog suda u Sarajevu u lipnju ove godine, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Sarajevo,.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rano jutros započeli su realizaciju operativnih akcija kodnih naziva „Coral" i „Tango" koje se paralelno provode na području Sarajeva.

Na terenu se nalazi više od 100 policijskih službenika SIPA-e.

U okviru akcije „Coral" slobode je lišeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz člana 342. KZ FBiH „Organizirani kriminal" u vezi s kaznenim djelima porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i organiziranje otpora, a prvoosumnjičeni dovodi se u vezi i sa navođenjem na prostituciju.

U tijeku su pretresi objekata na 10 lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dodatnih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru akcije „Tango" slobode je lišeno pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo navođenje na prostituciju.

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Županijskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a rezultat su višemjesečnih istraga koje su proveli istražitelji SIPA-e pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, priopćeno je iz SIPA-e.