Vođa brazilske bande Clauvino da Silva (42), poznatiji kao Shorty, pokušao je pobjeći iz zatvora prerušen u svoju kćer (19) tinejdžericu koja mu je u subotu došla u posjet. Obukao je njenu odjeću i stavio masku s njenim likom, ali odale su ga nervoza i muški glas.

Shortyja su uhvatili i stavili u zatvor s većom razinom sigurnosti, a idućeg dana su ga pronašli mrtvog u ćeliji. Sumnja se na samoubojstvo, prenosi Guardian.

Shortyjev plan bio je izaći iz zatvora, a unutra ostaviti kćer. Policija zbog toga istražuje i njenu ulogu u ovoj akciji.

Da Silva je bio istaknuti član bande Comando Vermelho (Crvena komanda), jedne od najopasnijih kriminalnih grupa u zemlji koja kontrolira distribuciju droge u većem dijelu Rio de Janeira.

Snimka na kojoj nosi silikonsku masku, ružičastu majicu i uske traperice, koje je stavio na sebe da sliči na kćer, postala je viralna. Na videu se vidi kako kriminalac skida to sve sa sebe i razočarano gleda u kameru.

Sumnja se da je silikonsku masku u zatvor unijela trudnica prije mjesec dana koja zbog trudnoće nije prošla detaljne provjere.