Ministarstvo vanjskih poslova BiH na svojoj je web-stranici otvorilo sekciju s upozorenjima za putovanja državljanima BiH. Na listi su uglavnom države u kojima traju ratni sukobi i u kojima je sigurnosna situacija nepovoljna, ali i nekoliko država u kojima jedan broj građana planira proslaviti Novu godinu. Iz Ministarstva je potvrđeno kako su na listi i dalje Jemen, Libija, Irak, Ukrajina i Sirija, a na snazi su upozorenja za putovanja u Tursku i Francusku.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine poziva državljane BiH da do daljnjeg ne putuju u Arapsku Republiku Jemen zbog pojačanoga sektaškoga nasilja i pogoršanja sigurnosne situacije u toj zemlji. Nadalje, Ministarstvo poziva državljane BiH da do daljnjeg ne putuju u Libiju zbog značajnog pogoršanja sigurnosne situacije i postojanja realne opasnosti od oružanih napada i otmica u toj zemlji.

Državljani BiH se upozoravaju i da ne putuju u Irak zbog loše sigurnosne situacije. Nadalje se preporučuje da, zbog složenih sigurnosnih prilika, državljani Bosne i Hercegovine ne putuju u Siriju do daljnjeg. Ministarstvo poziva državljane BiH da se suzdrže od putovanja u dijelove Ukrajine koji nisu pod kontrolom legalnih vlasti u Kijevu.

Na stranicama Ministarstva još stoji i preporuka građanima BiH koji putuju u Tursku za oprez prilikom putovanja, što podrazumijeva izbjegavanje prisutnosti na mjestima masovnog okupljanja iz bilo kojih razloga, kao i preporuke koje daju uprave turističkih odmarališta u kojima se nalaze ako u Turskoj borave turistički. Još uvijek vrijedi i upozorenje za putovanje u Francusku, koje je izdano prošloga ljeta, prenosi Večernji List.