Hrvatski ministar Davor Božinović potvrdio je da je u ranim jutarnjim satima preminuo muškarac koji je jučer na području Maksimira iz vatrenog oružja ubio ženu.

Kako je Jutarnji list jučer pisao, muškarac je u jednom trenutku policajcima rekao da je "popio solnu kiselinu" pa stoga kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim nije niti moglo odmah započeti već je isti odvezen na liječnički pregled u bolnicu kako bi se vidjelo je li ta tvrdnja točna. Na kraju je ispalo da nije lagao.

''Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je preminuo u bolnici. Posljedica vjerojatno činjenice da je popio neku tekućinu, još ne znam o čemu se radi točno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo'', rekao je Davor Božinović, prenosi N1 televizija, i dodao:

''Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez time što je kazneno djelo ubojstva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi usuglasili da je odluka dobra. Jučer su se, nažalost, dogodila dva ubojstva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o kaznenom djelu koje je počinila bliska osoba. Ova dva slučaja, koliko znam, nije se moglo prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvijestiti javnost kad će imati više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti''.