Prekinuta je sjednica Parlamenta FBiH, a izaslanici SDA i DF-a su odbili glasovati za novi saziv.

Misle da je preuranjeno i da se treba čekati mišljenje Ustavnog suda da bi se išlo u izbor rukovodstva Zastupničkog doma.

Naime, na konstituirajućoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH za predsjedavajuću ovog doma predložena je Mirjana Marinković Lepić (Naša stranka), a za poziciju dopredsjedavajućih Edina Gabela (SBiH) i Mladen Bošković (HDZ BiH).

Tijekom rasprave Adnan Efendić uime Kluba zastunika SDA je rekao da je poželjno implementirati izborne rezultete, ali da pri tome treba imati na umu da je taj parlament dvodomni i da izborna volja građana u konkretnom slučaju još nije impementirana kada je riječ o Domu naroda jer još nisu izabrani izaslanici tog doma.

Podsjetio je da danas i sutra zasjeda Ustavni sud po apelaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, te da cijeni da bi se trebala sačekati odluka suda.

Dodao je da zabrinjava da u rukovodstvo ovog doma nije predložen nitko iz bošnjačkog naroda, te da je preuranjeno i da treba sačekati da Ustavni sud da svoje mišljenje, te da se izvrši izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH. Naveo je da bi tek tada mogli ići u implementaciju izborne volje, odnosno izbor rukovodstva Zastupničkog doma. Efendić je predložio da se nastavak sjednice zakaže za sljedeći tjedan.

Uime Kluba DF-a Mahir Mešalić je rekao da će glasovati protiv iznesenog prijedloga.

Uime Kluba SDP BiH Damir Mašić je rekao da parlamentarna većina postoji, te da ovaj klub ne vidi potrebu za dramaturgijom.