Google je danas službeno predstavio novi pretraživač Chrome 74 za Windows, Mac i Linux operativne sustave, uz koji je uveo i novi tamni mod za korisnike Windowsa 10.
 


Google je danas službeno predstavio novi pretraživač Chrome 74 za Windows, Mac i Linux operativne sustave, uz koji je uveo i novi tamni mod za korisnike Windowsa 10, prenosi Klix.ba.

Isti tamni mod stigao je prošlog mjeseca i na MacOS zajedno s pretraživačem Chrome 73.

Chrome će se sada automatski povezati s tamnim režimom u Windowsu 10. Krajnji rezultat jeste da izgleda gotovo identično kao pretraživač prilikom anonimnog pregledavanja.

Iako Google uvodi ovaj tamni režim na Windowsu, kompanija ga još nije potpuno uključila za sve korisnike Chromea.

"Možemo potvrditi da ovu značajku sada omogućavamo malom broju korisnika Chromea 74 i da će u bliskoj budućnosti postati dostupnija i ostalim korisnicima", pojašnjavaju iz Googlea.

Međutim, ako ne želite čekati da Google u potpunosti omogući tamni režim, postoji prečica kako da to uradite sami.

Pronađite prečicu koju koristite da biste pokrenuli Chrome i otvorite svojstva. Dodajte "--force-dark-mode" na kraj ciljane lokacije (bez navodnika).

Tamni režim bi na ovaj način trebalo da bude omogućen. Ako obično pokrećete Chrome putem nakačene stavke na traci zadataka, morat ćete desnim klikom kliknuti na prečac, a zatim ga ponovo ukloniti i zakačiti na traku zadataka da biste zadržali tamni režim.

Google Chrome 74 moguće je skinuti putem Googleovih stranica ili putem opcije "About" u pregledniku.