Zatvorski čuvar Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Mostar, I.M.(32) iz Širokog Brijega, koji je bio u bjekstvu, predao se jutros u pratnji odvjetnika u prostorije Policijske uprave Široki Brijeg.

Kako je potvrđeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkoe županije, on je lišen slobode te je nad njim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gore kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga kao i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Iz MUP-a ZHŽ su podsjetili da su 12. studenog radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koristi osoba I.M. iz mjesta Biograci, Široki Brijeg.

Tom prilikom je pronađena i izuzeta zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te streljiva različitog kalibra.