Vrijeme je za početak Lige prvaka. Novo izdanje natjecanja koje najskuplje, najbolje, za većinu i najvažnije. Tu su Manchester City kao aktualni prvak i ostali velikani. Bayern, Manchester United, Real Madrid, Inter, Barcelona, Benfica, PSG, Milan, Borussia Dortmund, Porto, tu je i dalje Napoli, Atletico Madrid, vratio se Arsenal nakon određene pauze, Newcastle također. Nema Ajaxa, ali ima Feyenoorda, PSV-a. Par novih lica koji se nekako ne uklapaju baš u ovo društvo poput Union Berlin ili Antwerpa iz Belgije.

Ždrijeb je bio takav da se već sada mogu slagati imena klubova koji će proći dalje, ako baš ne bude nekih velikih iznenađenja. Tu prije svega mislimo na skupine A, B, C, D, G i H.

Nešto bi veće neizvjesnosti mogli biti recimo u onoj gdje se nalaze Feyenoord, Atlético Madrid, Lazio i Celtic ili prvoj sljedećoj u kojoj je ždrijeb posložio PSG, Borussiju Dortmund, Milan i Newcastle.

Ovo je posljednja sezona kakvu pamtimo u Ligi prvaka, jer od naredno ćemo imati nešto novo. Prema mnogim prognozama Manchester City je taj koji čini se najbolje kotira. Pitanje je tko je najbliži. Jer su mnogi velikani ostali bez nekih važnih igrača, najvećih zvijezda. Neki su uspjeli posložiti opet jake rostere, pa se po tradiciji očekuje da Real Madrid ide daleko, Bayern je donekle renoviran, Barcelona posljednjih godina ispada jako rano, nikada ne treba otpisati Benficu, Porto, Napoli ili Inter.

Vjerojatno vas neće iznenaditi podatak da je Manchester City momčad s najvećom tržišnom vrijednošću u novoj sezoni Lige prvaka. Ekipa Pepa Guardiole brani naslov u elitnom natjecanju, a vrijednost njenog kadra procijenjena je na 1,18 milijardu eura.

Malo iznenađenje je pozicija broj dva, na kojoj se nalazi Arsenal. Topnici vrijede 1,09 milijardu eura, a odmah do njih je Paris Saint-Germain čiji je igrački kadar procijenjen na 1,04 milijarde eura.Na toj ljestvici slijede Real Madrid (991 milijun eura), Bayern (897,53), Manchester United (882,3), Barcelona (814,3), Newcastle United (598), Napoli (577,75) i Milan (529,15). Najmanju vrijednost igračkog kadra u novoj sezoni Lige prvaka ima švicarski Young Boys, svega 56,45 milijuna eura.