Poštovani žitelji Općine Prozor-Rama ovim putem Vas pozivamo da iziđemo na parlamentarne izbore za Hrvatski Sabor u Republici Hrvatskoj koji će se održati 16. i 17.04.2024. godine za XI izbornu jedinicu za koje pravo glasa imaju svi državljani Republike Hrvatske.

Prema uputama DIP-a (Državnog izbornog povjerenstva):

Birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske ne moraju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju već su po službenoj dužnosti aktivno registrirani za državu i konzularno područje prema adresi prebivališta upisanoj u osobnoj iskaznici.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a nisu aktivno registrirani, mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasanja potvrdom koju izdaje diplomatska misija ili konzularni ured Republike Hrvatske u inozemstvu.    (Ured će biti organiziran na Sveučilištu Mostar)

Prema navedenoj uputi za Hrvatske državljane sa područja naše općine biračka mjesta biti će organizirana na Fakultetima Sveučilišta u Mostaru.

Dodatne informacije možete dobiti u stranačkim prostorijama HDZ BiH Rama ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 09:00 do 11:00 sati, a svoj status možete provjeriti na mrežnoj stranici: https.//biraci.gov.hr/RegistarBiraca/


S poštovanjem!
Predsjednik OO HDZ BiH Rama
Slavko Bilić