Požari u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, na Podveležju, Pologu i Čvrsnici ne jenjavaju.

Požar na Podveležju, na lokalitetu Gostina šuma, je i dalje aktivan i ide u dva pravca. Trenutno ne prijeti stambenim objektima. Na terenu su dva vozila, šest vatrogasaca i mještani.

Požar na Pologu, na nepristupačnom terenu, i dalje je aktivan, slabijeg intenziteta i ne prijeti stambenim objektima. Na požarištu je jedno vozilo i 3 vatrogasca.

Također na području općine Stolac je aktivan jedan požar iznad naseljenog mjesta Gornja Duboka, gdje gori trava i nisko rastinje. Požar trenutno ne prijeti kućama, ali je velika mogućnost širenja zbog jakog vjetra. Na terenu su vatrogasci DVD Stolac i lokalno stanovništvo.Požar na Vrdima koji je izbio jutros u ugašen je, a u požaru je gorjela trava i nisko raslinje.

Požar koji je u subotu izbio u Ogađeniku, općina Čitluk, stavljen pod nadzor i ugašen.

Na području općine Neum bilo je aktivno nekoliko požara, ali požar kod sela Hutovo je ugašen, dok požar koji je izbio sinoć oko 22.00 sati, kod sela Mečinak je lokaliziran i vatrogasci još dežuraju na požarištu.

Također je požar kod sela Podkula lokaliziran, vatrogasci dežuraju na požarištu, ali zbog duge linije požarišta i jakog vjetra još uvijek postoji opasnost da se aktivira.

Situacija na požarištu na padinama planine Čvrsnica, općina Jablanica, je nepromijenjena, s tim da su neke požarne linije pomaknute prema jugu, a jednim dijelom i prema prevoju Čvrsnice na većoj nadmorskoj visini.

Situacija oko regionalnog puta Jablanica-Posušje je puno bolja od jučer, ali je moguće u sljedećem razdoblju da povremeno dođe do kotrljanja užarenog kamenja, sa tendencijom ugrožavanja pojasa oko prometnice, te su vatrogasci zaduženi da prate situaciju i blagovremeno reagiraju, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.