Snažan požar koji se širi velikom brzinom na području južne Kalifornije, za koji se vjeruje da ga je podmetnuo piroman, prisilio je više od 3000 stanovnika planinskih naselja da napuste svoje domove u četvrtak.

Guverner Kalifornije Jerry Brown proglasio je u četvrtak izvanredno stanje u okruzima Shasta i Riverside zbog požara čije širenje potiču temperature iznad 37 Celzijevih stupnjeva, jaki vjetrovi i niska vlaga.
 


U okrugu Riverside, istočno od grada Hemeta, u srijedu je izbilo nekoliko požara za koje su vlasti osumnjičile 32-godišnjeg Brandona McGlovera.

Protiv jednog od pet glavnih požara, onoga u Cranstonu, koji je zahvatio 1900 hektara i uništio najmanje pet domova, bori se gotovo 700 vatrogasaca.
 


U sjevernoj Kaliforniji požar je natjerao tisuće stanovnika da napuste svoje domove, dok su vatrogasci pokušavali zaustaviti njegovo širenje na planinskom području Shasta.

Vatra iz Fergusona, koja je zahvatila 17.500 hektara, prisilila je Nacionalni park Yosemite da zatvori središte za posjetitelje dok se dolina puni crnim dimom, udaljena 275 km istočno od San Francisca.