Smrtonosna vatra koja je progutala Grenfell Tower u Londonu navodno se proširila iz hladnjaka na četvrtom katu, piše Idependent.

Vlasnik stana u kojemu je do požara došlo navodno je Behailu Kebede, vozač taksija koji je budio svoje susjede nakon što je uočio požar te se vjeruje kako je tako spasio nekoliko života.

Susjedi su ispričali kako je Kebede, otac jednog djeteta, odmah uključio alarm kada je uočio požar u  stanu te kako je kontaktirao policiju i vatrogasce.

Probudio susjede

Njegova prva susjeda, Maryann Adam, rekla je kako ju je probudio da joj kaže za požar.

"Kucao mi je na vrata, rekao je kako je došlo do požara u njegovom stanu. Bilo je 00.50, sjećam se jer sam spavala i on me probudio. Vatra u kuhinji je bila mala. Vidjela sam jer su vrata stana bila otvorena. Nije bilo alarma", ispričala je za MailOnline.

Ova priča slaže se s prvotnim izvještajima kako je pokvareni hladnjak izazvao požar, mada istražitelji naglašavaju kako je pred njima duga istraga.

Vatra je progutala zgradu u nekoliko minuta, potaknuta pločama na fasadi koje su na zgradu dodane prošle godine u sklopu renoviranja.