Dok se većina klubova španjolske LaLige u srijedu vratila u svoje trening kampove kako bi prošli testove za COVID-19, rukovodstvo lige je poslalo pismo u kojem je preporučilo svim timovima da obnove treninge istog dana.

Ima timova koji su već obavili svoje testove, dok drugi to planiraju učiniti u četvrtak. Jedino će zbog tehničkih problema ljubitelji Villarreala morati pričekati do petka da započnu treninzi na terenu.

Svaki klub ide u svom ritmu, ali LaLiga želi zajednički povratak na teren nakon što su ispunjeni svi utvrđeni protokoli.

Iako manje nego u uobičajenim okolnostima, igračko i trenersko osoblje Real Madrida okupilo se u Valdebebasu u srijedu nakon ublažavanja nekih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa, piše Marca.

Jedan po jedan igrači su stigli kako bi prošli medicinske pretrage, a trener Zinedine Zidane bio je tu kako bi ih pozdravio, pridržavajući se mjera fizičke distance.

Svi su igrači nosili maske i rukavice kako je preporučila španjolska vlada.

I ekipa aktualnog španjolskog prvaka Barcelone vratila se u svoj trening centar u srijedu, gotovo dva mjeseca nakon što su se zadnji put vidjeli.

Kao i ostali nogometaši, i oni prvo moraju obaviti testove na COVID-19 uoči potencijalnog povratka na trening.

Vidljivo je naglašena sigurnost prvog dana na poslu, a igrači koji su nosili maske i rukavice bili su podvrgnuti testovima na koronavirus i provjeri temperature prije ulaska u prostorije.

Rezultati testova očekuju se u narednim danima, a bilo koji igrač koji se testira negativno bit će u mogućnosti započeti trening.