U istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, jutros se upozorava na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na cestama u tim područjima i prometnice su vlažne, pa se savjetuje opreznija vožnja uz obvezno držanje rastojanja između vozila.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke postoji mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja.

Na prometnicama s aktualnim radovima prometuje se sporije, uz obvezo poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije. Izdvajaju se autocesta A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacijski se radovi obavljaju i na magistralnim cestama M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Zbog pojačanih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima moguća su duža zadržavanja. Vozači se mole za strpljenje i razumjevanje.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja stvaraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

Napominjemo vozače kako je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno do 15.04., bez obzira na trenutačno povoljne vremenske uvjete.