Državni sud potvrdio je optužnicu protiv Selme Cikotića, aktuelnog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, koja ga tereti za zlouporabu položaja i prema kojoj je u vremenu od 2009. do 2011. godine, kada je obnašao dužnost državnog ministra obrane, oštetio proračun BiH za iznos od oko 9,7 milijuna KM, potvrđeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Kako je ranije priopćeno iz Tužiteljstva BiH, Cikotić se tereti da je, u vremenu od 2009. do 2011. godine, zloupotrijebio službeni položaj državnog ministra tako što je na nezakonit način pogodovao kupcu, na štetu ministarstva kojim je rukovodio, prilikom plana izvoza i prodaje viškova zastarjelog oružja, municije i vojne opreme.

-U optužnici se navodi da je optuženi potpuno nezakonito i zaobilazeći predviđene zakonske procedure, bez upoznavanja svojih zamjenika, kao i Predsjedništva BiH, vršio izmjene ugovora, nakon čega je poduzeću ‘Scout’ d.o.o. Zagreb, umjesto zastarjelog naoružanja i municije, koje je i bilo predviđeno za otpis i prodaju kako bi se smanjili troškovi čuvanja i održavanja, izmjenama ugovora izvozio oružje i municiju većeg kvaliteta i potražnje na tržištu, pa je na taj način oštetio proračun BiH za iznos od oko 9,7 milijuna KM, kao i drugima pribavio imovinsku korist u višemilijunskom iznosu - navodi se u ranijem priopćenju Tužiteljstva BiH.

Prema optužnici, Cikotić je, kao službena osoba u tijelima izvršne vlasti u BiH, svojim radnjama uzrokovao štetu po proračun BiH i pribavio drugome imovinsku korist u velikom iznosu, čime je počinio produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.