Za nestalom 89-godišnjom staricom Anicom Pobrić iz Gornjeg Brišnika, općina Tomislavgrad još se traga, ali za sada bez uspjeha. Starica je nestala tijekom noći sa subote na nedjelju (21/22 svibnja), a potraga za njom traje od nedjelje, 22. svibnja 2016. godine kad je policiji i Gorskoj službi spašavanja HBŽ oko 14 sati dojavljen nestanak.

Uz pripadnike GSS HBŽ, vatrogasce i policiju Tomislavgrada i HBŽ, te mještane, bili su angažirani i pripadnici nekoliko GSS iz drugih gradova BiH, ali potraga nije dala rezultate.

"Traga se i danas s nešto smanjenim intenzitetom, vozilima duž prometnica, a ljudstvom po terenu i do 12 sati nije starica pronađena. Danas (nedjelja) pridružuje nam se preko 100 spasilaca iz desetak ekipa drugih GSS, pa ćemo nastaviti temeljitu pretragu terena", kazao je za 'Dnevni avaz' voditelj GSS Hercegbosanske županije Marino Vidović.

Na pitanje procjenjuju li da eventualno nije s nekim sjela u vozilo, Vidović je kazao da je to stvar policije, te da je u njihovoj nadležnosti pretraga terena za kojeg se pretpostavlja da je njime mogla krenuti.

Do sada su detaljno pregledali čatrnje, vrtače, uvale, jame kao i ostali dijelovi terena do kojih je eventualno mogla doći teško pokretna starica s obzirom na godine.