U okviru mostarskog Sajma gospodarstva potpisan je Ugovor o suradnji u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija između Sveučilišta u Mostaru i renomirane kineske tvrtke Huawei Technologies.

Ugovor su potpisali rektor Sveučilišta prof. dr. Zoran Tomić i direktor Huawei-a u BiH Mr. Chenchen. Cilj Ugovora je postizanje suradnje u znanstveno-istraživačkim aktivnostima od zajedničkog interesa, prijenosa i razmjene znanja i tehnologija, te zajedničko kreiranje inovativnog društva znanja.

Ovim Ugovorom omogućena su stručna predavanja, usavršavanja, prakse za studente SUM-a i brojne mogućnosti za uključivanje studenata i nastavnika Sveučilišta u istraživačke djelatnosti Huawei-a. Iz Uprave Huawei-a ističu kako će za najbolje studente s prakse biti ponuđeni i odgovarajući poslovi što pruža izvrsnu mogućnost za početak međunarodne karijere.

Potpisani Ugovor između SUM-a i Huawei-a još je jedan u nizu uspješnih ugovora i suradnji Sveučilišta u Mostaru i gospodarskog sektora kojim se nastavni planovi i programi nastojeprilagoditi potrebama gospodarskog sektora. Ovakvi oblici suradnje donose brojne pogodnosti i za gospodarstvenike pružajući im stručna znanja sa SUM-a, potom pomoć pri znanstvenim i stručnim istraživanjima.

Navedene aktivnosti dio su Strategije Sveučilišta koja je usmjerena u izgradnju „Sveučilišta budućnosti“ kao društvenog pokretača i pomagača.