Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županiji, i Josip Masatović, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Osman Tufek, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ/K potpisali su u petak Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ.
Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na 82. sjednici u četvrtak donijela Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ kao i uvjetima i roku primjene, a današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora uspješno smo okončali ovaj postupak, istaknuo je Herceg.

Herceg nadodaje kako je bilo potrebno puno zajedničkog napora, dijaloga i kompromisa kako bi se došlo do obostrano prihvatljivog rješenja, te kako je potpisivanje ovog Kolektivnog ugovora potvrda je kako Vlada HNŽ-a sindikate doživljava istinskim socijalnim partnerima.

U više sam navrata istaknuo kako je dijalog naše trajno opredjeljenje, te sam uvjeren u to kako ćemo i razgovore koji su pred nama s predstavnicima drugih sindikata uspješno i na obostrano zadovoljstvo okončati. Nedavnim potpisivanjem Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području HNŽ i ovim potpisivanjem Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ, pokazali smo našu predanost u traženju rješenja s ciljem poboljšanja uvjeta rada zdravstvenih djelatnika, ali i razine kvalitete zdravstvene skrbi, rekao je predsjednik Vlade HNŽ-a, navodi se u zajedničkom priopćenju.

Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi zahvalio je, također, predstavnicima sindikata na korektnoj suradnji kao i predsjedniku Vlade Hercegu i kolegama ministrima na razumijevanju i potpori, istaknuvši kako je danas potpisani Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a izrađen na istim principima kao i Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području HNŽ, koji je, također, nedavno potpisan, prenosi Brotnjo.info.

Naše članstvo s velikom je pozornošću pratilo postupak pregovaranja, koji je potrajao dosta dugo, ali sada možemo kazati kako je uspješno doveden do kraja. Stoga našim članovima zahvaljujem na razumijevanju, potpori i strpljivosti. Također, u ime svih članova oba sindikata, pregovaračkog tima sindikata i osobno, zahvaljujem predsjedniku Hercegu, ministru Opsenici i svim članovima Vlade uvjeren u to kako će i u vremenu pred nama dijalog biti jedino sredstvo rješavanja svih otvorenih pitanja, kazao je govoreći u ime sindikata Josip Masatović, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, koji je bio i ujedno predsjednik Pregovaračkog tima oba sindikata.