I ove godine poruku mladima na Mladifestu u Međugorju uputio je bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn. Njegovu poruku mladima je sinoć (4. kolovoza 2021.) pročitao međugorski župnik fra Marinko Šakota, izvijestio je portal Radiopostaje MIR Međugorje. Poruku kardinala Schönborna prenosimo u cijelosti:

'Dragi mladi sudionici 32. Mladifesta u Međugorju! U zahvalnosti povezan s vama i ove godine šaljem vam pozdrave i blagoslove! Nakon prošlogodišnjeg prekida zbog Covida, opet ste mogli u velikom broju doći u Međugorje. Što vas potiče na ovo za neke jako dugo putovanje? To vam nitko nije naredio. Činite to jer vas nešto privlači, točnije: netko vas privlači.

Otkako se Gospa prije 40 godina prvi put ukazala mladim vidiocima, mnogi ljudi, stari i mladi, osjetili su ovu privlačnost. U Marijinoj blizini pronašli su utjehu i snagu, radost i nadu, a mnogi su primili dar oproštenja kroz ispovijed. Tako ste i vi došli pronaći Mariju, a to uvijek znači pronaći njenog Sina, Isusa. Želim vam da se iz Međugorja kući vratite osnaženi, s radošću zajedništva koju ste ovdje mogli iskusiti.

Mnogo je briga i nevolja, ali osnažite nadu koja je u vama i prenosite je drugima. Mnogi čekaju na svjedoke nade! Vi možete biti ti svjedoci.'

Srdačno vas pozdravlja,
vaš kardinal Christoph Schönborn