Portugalac Hugo Almeida novi je igrač Hajduka. Tridesettrogodišnji iskusni napadač stigao je u poslijepodnevnim satima u Split i potpisao ugovor s Bijelima.

Almeida će u ponedjeljak odraditi i prvi trening s momčadi Joana Carrilla.

''Već po prvom dojmu shvatio sam da sam došao u veliki klub. Čuo sam sve o Hajduku, njegovoj bogatoj povijesti, ambicijama, a jako sam dobro upoznat s atmosferom na stadionu i jedva čekam odigrati prvi susret. Naravno, cilj mi je pomoći momčadi da ostvarimo što veći uspjeh, a osobna očekivanja su mi da dam što više golova do kraja sezone što je ujedno i jedna od mojih glavnih uloga'', prve su riječi Almeide nakon potpisivanja ugovora za Hajduk.

Stasiti napadač rođen je 23. svibnja 1984. godine u mjestu Figueira da Foz, a u Hajduk je stigao iz grčkog AEK-a za kojeg je prošle sezone upisao 16 nastupa i pritom zabio četiri zgoditka.

Almeida je karijeru započeo u portugalskom klubu Naval, a igrao je i zabijao za Porto, Leiriju, Boavistu, Werder Bremen, Bešiktaš, Cesenu, Kuban Krasnodar, Anži, Hannover, a od prošlog ljeta je igrao za AEK. Najveći trag ostavio je u njemačkom Werderu, za klub iz Bremena zabio je 65 golova uz 26 asistencija u ukupno 181 nastupu.

Za portugalsku reprezentaciju je upisao 57 nastupa i postigao 19 pogodaka. Igrao je na dva Europska (2008. i 2012.) te dva Svjetska prvenstva (2010. gdje je postigao zgoditak te 2014.)