Ako su djeca dar s neba, onda to u svakom slučaju vrijedi za djevojčicu koja se 14. kolovoza rodila na visini od 10.700 metara u zrakoplovu kojim je njezina majka letjela na redovnoj liniji iz Dubajia za Filipine.

Unatoč panici koju je pojava neočekivanih trudova izazvala u zrakoplovu, jedan od putnika čak je uspio na svome mobitelu zabilježiti ovaj nesvakidašnji porod.

''Čuli smo samo poluglasni vrisak i par sekundi kasnije čuo se još tiši plač, po čemu smo znali da je beba rođena. Na sreću, rodilji je bilo je potrebno samo jednom da stisne'', posvjedočio je neimenovani putnik na društvenim mrežama na koje je okačio i fotografiju rodilje a bebom umotanom u deku.

Veliku sreću za majku i bebu predstavljala je činjenica da su se među putnicima našle i dvije medicinske sestre.

Medicinske sestre su okupale bebu mineralnom vodom iz aviona i obukle je u odjeću koju je poklonila druga putnica koja je putovala sa svojom bebom. Nacionalnost nove majke nije poznata.

Pilot je prinudno sletio u Indiju kako bi majka i beba dobile medicinsku njegu, gdje je i ustanovljeno da su majka i beba u dobrom zdravstvenom stanju.

Rodilja, njena majka i beba dobile su trodnevne vize u Indiji kako bi skupile snagu za nastavak puta. Beba je došla na svijet dva mjeseca prije termina, sićušna je, ali zdrava i živahna.

Let koji inače traje devet sati, za putnike je u ovom slučaju trajao dvostruko, ali nitko od njih nije se požalio zbog kašnjenja, sretni što se sve dobro završilo s bebom i majkom.
 

Jedna od putnica napisala je kasnije na Facebooku: Prvi put u životu vidjela sam da je osoblje iz pratnje zrakoplova, inače poznato po smirenosti, upalo u paniku. Možda smo pogrešno čuli, ali zvučalo je kao da će se beba zvati Haeven.

Lance Gokongwei, diraktor tvrtke Cebu Pacific, na čijem je letu rođena beba, rekao je da će djevojčica biti nagrađena s milijun GetGo bodova kroz Nagradni program, što može koristiti za besplatne letove. Gokongwei je rekao da bodovi nemaju isteka, a može se dijeliti i s članovima obitelji.

''Sretni smo što su i majka i kći dobro, a želio bih pohvaliti našu posadu i kabinsko osoblje koje se maksimalno profesionalno i učinkovito snašlo u toj situaciji. Također izražavam najiskreniju zahvalu dvjema medicinskim sestrama koje su pomogle kod poroda'', rekao je.

Broj bodova potrebnih za nagradni let varira ovisno o sezoni, potražnji, vremenu rezervacije, odredištu i drugim faktorima, navodi avioprijevoznik u na svojim web stranicama.