Već drugi put za redom Dnevni red OV Prozor-Rama nije dobio većinu, tako je bilo i na prošloj sjednici a ponovilo se to i danas.

Vijećnik Suljo Kmetaš je tražio da se točke, koje su bile predložene na prošloj sjednici OV-a, skinu s Dnevnog reda današnje sjednice. To je pojašnjeno da takvo što nije predviđeno ni Statutom niti Pravilnikom o radu pa se o tome Vijeće na kraju i izjašnjavalo.

Točka 9. „Prijedlog razrješenja i imenovanje članova komisija i članova skupština Javnog poduzeća“ koje imenuje Općinsko vijeće Prozor-Rama skinuto je s Dnevnog reda, dobilo je 11 glasova ZA a kompletan Dnevni red, na kojem je bilo devetnaest točaka, bez ove točke nije podržan. Deset glasova je bilo za, tri protiv i četiri suzdržana.

Na današnjoj sjednici nazočilo je 17 vijećnika. Vijećnici se nisu uspjeli dogovoriti i rezultiralo je to prekidom 19. sjednice OV Prozor-Rama.

"Nova sjednica bit će zakazana uskoro a o terminu će bit upoznati vijećnici i javnost" – kazao je Esad Dželilović, predsjednik Općinskog vijeća Prozor-Rama.

Ana Burić / Radio Rama