Na području PP Prozor/Rama u proteklom tjednu zabilježena su sljedeća događanja:

Kriminalitet: 2
Javni red i mir: 1
Promet: 4

Izdvojeni događaji:

1. kolovoza 2023.

D.Z., policijski službenik Policijske postaje Prozor-Rama, prijavio da mu je u mjestu Rumboci ispred STR "Alf" prijetio smrću I.C. (1985.) iz Rumboka, iz razloga što je on svjedočio u postupku u kojem je I.C. presuđen za kazneno djelo silovanje. I.C. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje. Po usmenoj naredbi Općinskog suda Konjic izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi I.C. gdje nisu pronađene stvari koje potječu iz kaznenog djela.

M.B. (1956.) iz Prozora prijavila da je u mjestu Ljubunci fizički napao njezin suprug F.B. (1952.) iz Prozora, tako što ju je drvenim kolcem udarao po tijelu. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno da je prijaviteljica fizički napala svoga supruga F.B. kojem su u Domu zdravlja utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Karakteristični događaji iz oblasti javnog reda i mira:

31. srpnja 2023.

U Policijsku postaju Prozor-Rama putem telefona obratio se B.S. (1976.) Prozor te prijavio da ima problema s V.M. iz Prozora i da mu je isti pokušao zapaliti vozilo. Na lice mjesta upućena patrola policije, koja je s prijaviteljem i prijavljenim obavila razgovor, gdje je došlo do fizičkog sukoba između istih, nakon čega su lišeni slobode, obje osobe su bile u vidno alkoholiziranom stanju. U Policijskoj postaji izvršeno alkotestiranje V.M. kod kojega je utvrđeno 2.22 promila alkohola u organizmu, dok je B.S. odbio alkotestiranje.

Radio Rama