Na području PP Prozor/Rama u proteklom tjednu zabilježena su sljedeća događanja:

Kriminalitet: 4
Javni red i mir: 0
Promet: 1
Ozlijeđeni: 0

Izdvojeni događaji:

20.07.2021.

M.LJ. (1962.) iz Metkovića, Republike Hrvatska je prijavila da joj je nakon završene mise oko 12:00 sati u mjestu Doljani, općina Jablanica, pored jednog od štandova otuđen novčanik u kojem se nalazila osobna iskaznica R. Hrvatske, zdravstvena iskaznica, iskaznica dopunskog osiguranja, dvije pogranične iskaznice, četiri bankovne kartice, poljoprivredna kartica i novac u iznosu od 2200 KN i 10 KM. 

Župnik crkve svetog Ilije u mjestu Doljani, općina Jablanica, P.S. (1987.) iz Prozora, prijavio je da je J.M. iz mjesta Doljani u alkoholiziranom stanju vrijeđao i prijetio u prisustvu većeg broja ljudi. Patrola je obavila razgovor s prijaviteljem kao i svjedocima, a zatim je J.M. (1992) privela u DS gdje je alkotestiran i utvrđeno je da isti ima 1,56 g/kg alkohola nakon čega je lišen slobode. Imenovani je u Državanoj službi policijske postaje pred više policajaca prijetio fratru P.S. da će ga ubosti odvijačem, psujući mu majku i govoreći razne pogrdne riječi.

22.07.2021. 

Patrola policije PP Prozor-Rama na osnovu dopisa općine Prozor-Rama, da se u oblasti Vrana izvodi bespravna sječa šume, izvršila provjere na terenu te utvrdili da sječu šume izvodi tvrtka "Petričević" d.o.o. Prozor-Rama. Izvršen je očevid. 

24.07.2021.

NN muška osoba putem telefona u PP Prozor-Rama prijavila da se u oblasti zvanoj "Vran" izvodi bespravna sječa šume od strane tvrtke "Petričević" d.o.o. Patrola policije izašla je na lice mjesta gdje su zatekli S.L. (1976.) radnika navedene tvrtke koji je posjekao četiri stabla, istom je naređeno da obustavi radove što je i učinio. 

O.D. (1988.) iz Prozora prijavio je da je NN osoba u odjelu 25. posjekao pet stabala bukve i da ista nisu odvezena s lica mjesta. 

J.B. iz mjesta Podbor, općina Prozor-Rama prijavio da mu je NN počinitelj na njegovom putničkom motornom vozilu "BMW" razbio zadnje vjetrobransko staklo, staklo zadnjih vrata te oštetio lim na vozilu, dok je isto bilo parkirano u mjestu Podbor. 


Radio Rama