Policija Bosanko-podrinjske županije je rasvijetlila tri slučaja krađe u katoličkim crkvama u Travniku i Vitezu, a uhićen je mladić 1993. godište iz Travnika.

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv imovinskih delikata, policijski službenici iz Novog Travnika i Viteza su uspješno rasvijetlili tri krivična djela "Teške krađe" koja su izvršena u katoličkim crkvama u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, te u mjestu Kalvarija i Zabilje, općina Vitez.

Teška krađa je Policijskoj upravi Vitez prijavljena 3. siječnja ove godine oko 10:40 sati koja je izvršena u prostorijama katoličke crkve u mjestu Zabilje. Prema prijavi, nepoznati počinilac ili više njih je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor na kojem je pričinjena materijalna šteta, dok su iz crkve otuđeni vjerski predmeti kalež i plitvica.

Zatim je u policijsku stanicu Novi Travnik 23. siječnja ove godine oko 08:25 sati prijavljeno da je u mjestu Bučići, općina Novi Travnik izvršena "Teška krađa" također u katoličkoj crkvi, a tom prilikom je razbijeno staklo na prozoru i otuđena određena količina novca iz kutije za dobrovoljne priloge.

Istog dana, oko 15:00 sati u policijsku stanicu Vitez je prijavljena još jedna "Teška krađa" u katoličkoj crkvi u mjestu Kalvarija. Razbijena su stakla na ulaznim vratima, a iz crkve su prema prijavi otuđeni vjerski predmeti kalež i plitvica.

Službenici policije su odmah pristupili rješavanju krivičnog djela i pronašli te uhitili osobu A.J. koji je rođen 1993. godine, iz Travnika, a koji se sumnjiči da je počinio navedena djela, prenosi Klix.ba.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.