Kako javljaju mediji, policija je u Zagrebu uhitila devet pripadnika Bad Blue Boysa koje putem Europskog uhidbenog naloga traži grčko pravosuđe zbog nereda u Ateni. Za jednom osobom s popisa navodno se još traga. Policija je postupila prema nalogu koji su izdale grčke vlasti.

- Zahtjev za uvjetno puštanje iz pritvora može se uputiti kako bi im se tijekom trajanja istrage moglo omogućiti da borave na slobodi. Otežavajuća je činjenica to što su te osobe strani državljani. Hrvatska je prema grčkim vlastima uputila nekoliko zahtjeva. Prije svega, zahtjev sigurnosti, što je grčka strana itekako shvatila. Tražili smo da postupak bude učinkovit, brz, da naši državljani ne budu diskriminirani, da mogu koristiti sva pravna i druga sredstva koja i drugim građanima pred nadležnim tijelima grčke stoje na raspolaganju, rekla je prije dva tjedna Andreja Metelko-Zgombić.

- Našim državljanima dodijeljena su tri odvjetnika po službenoj dužnosti, a sami su uzeli još dva odvjetnika koje sami financiraju. Zamolili smo ih da što prije utvrde sve činjenice i da se oni koji nisu odgovorni odmah deportiraju u Hrvatsku, za one koji su učinili prekršaj da ih također deportiraju, a da mi garantiramo da se po potrebi mogu i vratiti u Grčku. Jednako tako, ako se u jednom trenutku utvrdi da postoji razlog za pokretanje kaznenog postupka, ponudili smo im mogućnost transfera kaznenog postupka, ako bi i naša tijela bila voljna to činiti, rekla je Metelko-Zgombić.
Prije nekoliko tjedana otkriveno je da se za Bad Blue Boyse skupljala i financijska pomoć.

- Bad Blue Boysi, prema informacijama koje su došle do mene, skupili su dovoljno novca da se uhićenima pruži financijska pomoć i da im se osiguraju branitelji i unajme stanovi po potrebi, rekao je Marko Šivak.

Komentirao je i da je vrlo vjerojatno velik broj uhićenih hrvatskih državljana već sada izgubio posao.

- Oni su od samog starta jedinstveni, od prvog razgovora u policiji "zakopčali" su se do grla, nisu izlazili s informacijama, teško je bilo istražiteljima doći do bilo kakvih informacija. Ako ćemo govoriti o motivima odlaska u Grčku, oni su sve samo ne ispravni. Ali ako ćemo govoriti o narativu grčkih vlasti i medija, on je od samog starta bio neprijateljski.