Pod kontrolom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i uz angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, na području Mostara i Čapljine provodi se akcija kodnog naziva “Shark” u kojoj je do sada uhićeno šest osoba.

Višemjesečna istraga rezultirala je u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne grupe koja je tijekom 2016. i 2017. godine izvršila više kaznenih djela kao što su razbojništva na štetu TC Bingo u Čitluku i Sutini, razbojništva u “Robotu” i benzinskoj crpki “Čule” u Mostaru te pljačke više bankomata na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od više stotina tisuća konvertibilnih maraka.

Pet uhićenih osoba je iz Mostara: M. M. (1990.), R. B. (1987.), A. B. (1984.), J. M. (1983.) i J. U. (1986.), te jedna osoba iz Čapljine I. L. (1977. god).

Ta organizirana kriminalna grupa dovodi se u vezu i s drugim kaznenim djelima kao što su teške krađe automobila i stavljanje u promet opojnih droga, priopćeno je iz Ureda za informiranje Federalne uprave policije.

U sklopu današnjih aktivnosti, a po naredbama Županijskoga suda u Mostaru, vrše se pretresi na pet lokacija na području Mostara i na jednoj lokaciji na području Čapljine.

Do sada je pronađena određena količina novca i oružja, ručne UKV radio stanice, streljivo i materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kokain”.

Također, prilikom pretresa oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje kaznenih dijela ili su kupljena novcem pribavljenim počinjenjem kaznenih djela.

Uhićene osobe bit će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će u zakonskom roku, i uz izvješće o izvršenom kaznenom djelu, biti predane na daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a.