Pripadnici ministarstva unutarnjih poslova HNŽ, naoružani dugim cijevima, drže pod kontrolom brojne ulaze u sela oko naselja Podorašac (Konjic).

Pripadnici policije intenzivno vrše potragu za ubojicom Edinom Gačićem, koji je jučer u 7.30 brutalno ubio Sauda Sultanića.

Nakon ubojstva mu se gubi svaki trag.

Naoružani policajci raspoređeni su oko sela iznad naselja Podorašac, a najviše ih ima u selima Brđani, Zukići, Šunji i Grad.

Podsjetimo, bivši pripadnik postrojbe 'El Mudžahid' Armije BiH Edin Gačić ubio je u ponedjeljak u Konjicu u sjevernom dijelu Hercegovine 39-godišnjeg muškarca nakon čega je pobjegao pa je policija za njim organizirala potragu i upozorava kako se radi o iznimno opasnoj osobi koja za sobom ima već dva ubojstva.

Mediji su objavili kako je ubojica Edin Gačić koji je za vrijeme rata bio pripadnik postrojbe 'El Mudžahid' u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El Mudžahid Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdržao dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja.

Nakon toga je 2003. osuđen na 20-godišnju zatvorsku kaznu, a na slobodu je monstrum Gačić pušten nedavno nakon što je izdržao dvije trećine kazne u zeničkom zatvoru.