U posljednja 24 sata, u Operativnom centru civilne zaštite i vatrogastva HNŽ, zaprimljene su 3 prijave građana u vezi sa korona virusom (COVID-19), a odnosile su se na rad jednog frizerskog salona, prijavu dolaska jedne osobe iz Njemačke i prijavu prevelikog broja kupaca u jednoj trgovini , gdje su pojedini bili bez maski i rukavica.

Dvije osobe su prijavile dolazak u Mostar iz inozemstva. Jedna je stigla iz Španjolske, a druga iz Hrvatske. Osobe su evidentirane, a podaci su proslijeđeni nadležnim službama.

OC CZ Čapljina

Nije bilo prijava za kršenje samoizolacije.

OC CZ Stolac

Nema pacijenata sumnjivih na virus COVID-19.

OC CZ Neum

Nije zabilježeno kršenje mjera samoizolacije, kao ni drugih izdanih zapovjedi.
Nema novih rješenja o samoizolaciji.

OC CZ Jablanica

Dana 31.03.2020. godine, održana sjednica OSCZ Jablanica na kojoj je razmatrana analiza izvršenih obaveza proisteklih iz Zapovjedi. Zapovjednik OSCZ – Općinski načelnik zajedno sa Načelnikom stožera i članom stožera uz prisutnost ravnatelja JZU Doma zdravlja obišli objekt Izolatorija u objektu Doma samaca gdje se izvode radovi na čišćenju prostorija. Održan sastanak Stožera sa predstavnicima udruženja Gospodarstvenika općine Jablanica na kome je donesen zaključak da se formira koordinaciono tijelo za suradnju sa gospodarskim sektorom. Izvještaj Doma zdravlja Jablanica za 31.03.2020.godine: Ukupan broj osoba u samoizolaciji je 49. Uzorak koji je poslan na testiranje dana 30.03.2020.godine je negativan. Dana 31.03.2020.godine još jedan uzorak je poslan na testiranje te se očekuju rezultati tijekom današnjeg dana. Izvještaj Policijske stanice Jablanica:
Izvršeno 17 kontrola samoizolacije. Nije bilo prekršitelja, kao ni kršenja zabrane kretanja.

OC CZ Prozor-Rama

Djelatnici PS Prozor-Rama izvršili su provjeru 82 osobe kojima je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije i utvrdili da sve osobe poštuju izrečenu im mjeru.

Na području Općine u protekla 24 sata prijavljena je jedna osoba koja je stigla iz inozemstva, te je za istu izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije. Ukupan broj evidentiranih pristiglih osoba iz inozemstva na području naše Općine je 291. Dana, 31.3.2020. godine, iz zaštitne zdravstvene mjere samoizolacije izišlo 37 osoba. Ukupan broj osoba koje su do sada izišle iz samoizolacije na području Općine je 144.

Trenutno se, pod zdravstvenim nadzorom (samoizolacija) nalazi 146 osoba.

Važni brojevi

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim i ostalim službama, brojevi telefona za sve informacije o COVID-19:

121;
036 327 387;
063 000 121 .

Bljesak.info