Pokušaj razbojništva koji se dogodio u naselju Stijena nadomak Cazina, u noći između nedjelje i ponedjeljka, okončan je teškim ranjavanjem jednog od provalnika koji se nalazi u Županijskoj bolnici u Bihaću i liječnici se bore za njegov život.

Kako je za Nezavisne kazao Fahrudin Dželalagić, iz operativnog centra MUP-a USŽ, ovaj događaj razbojništva se dogodio, a policija je tokom cijelog jučerašnjeg dana vršila očevid i prikupljala podatke o cijelom slučaju. Prema njegovim riječima u slučaj se uključilo i Tužiteljstvo USŽ, te se provode zakonom propisane mjere.

Prema neslužbenim  informacijama iz policije, tri muškarca su pokušala opljačkati kuću vlasnika Senada M., te su provalili u prizemlje objekta, fizički savladali vlasnika kuće udarcem u glavu i vezali ga.

U međuvremenu, njegova supruga, koja se nalazila na katu, kada je čula da se nešto dešava, uzela je pištolj i krenula niz stepenice.

U trenutku kada je prema njoj krenuo jedan od provalnika, ona je pucala i ranila ga u glavu, nakon čega su preostala dva provalnika pobjegla iz kuće. Žena je potom pozvala policiju koja je u kratkom roku stigla na lice mjesta, a ubrzo nakon toga i hitna pomoć, te je teško ranjeni provalnik transportiran u Županijsku bolnicu u Bihaću.

Prema poslednjim informacijama, njegovo zdravstveno stanje je teško i liječnici se bore da ga održe u životu.

Policija je u međuvremenu pronašla i privela spomenuta dva provalnika, a prema neslužbenim informacijama dvojica su iz Cazina, dok je treći iz Novog Sada.

Iz policije su rekli kako će više informacije o svemu biti poznato nakon što se detaljno okonča istraga i obrade prikupljene informacije.