Općinski sud u Kaknju odredio je pritvor za 15 osumnjičenih lica pripadnika MUP-a ZDŽ u trajanju do mjesec dana, a licu Č.F. izrekao mjeru zabrane poduzimanja određene službene dužnosti iz čl. 140 a) stav 1. točka a ) ZKP F BiH i mjeru zabrane sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim iz čl. 140 a) točka c) ZKP F BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih od strane postupajućeg tužitelja, isti je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su navedena lica počinila predmetna kaznena djela, te je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, temeljem čl. 146. stav 1. točka b) ZKP F BiH-pritvorski razlog, jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili da će ometati kazneni postupak utjecaj na svjedoke, sudionike i prikrivače, kao i temeljem čl. 146. stav 1. točka c)-pritvorski razlog, jer postoji bojazan da će osumnjičeni ponoviti kazneno djelo ili dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijete, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora najmanje od tri godine ili teža kazna, priopćeno je iz Tužiteljstva ZDŽ-a.

U akciji Meta 2 uhićeno je ukupno 16 policijskih službenika, dok se za Mustafom Karamujom, koji se sumnjiči da je organizirao kriminalnu grupu u bijegu.

Karamuja nije policajac nego "kontroverzni biznismen" i sumnja se da mu je dojavljeno o akciji uhićivanja i za njim je trenutno raspisana potjernica.