U Hrvatskoj nikada nije bilo teško probuditi navijačke osjećaje i nogomet ponos, pa ni kad su u pitanju policajci koji čuvaju državnu granicu.

No u posljednjem takvom zabilježenom slučaju trojica hrvatskih policajaca završila su na stupu srama, na disciplinskom sudu, a jednom od njih čak prijeti i otkaz iz službe, piše Jutarnji list.

Naime, sve je počelo 6. ožujka u ranim jutarnjim satima kada su trojica policajaca na području PGP Cetingrad zatekla skupinu migranata. Ubrzo su otkrili da pričaju engleski jezik te su ih "potaknuli" da skandiraju "Dinamo, Dinamo" i to snimili kamerom. Ta snimka je već sutradan završila na društvenim mrežama pa i na stranicama Centra za mirovne studije.

U međuvremenu je o neprimjerenom potezu trojice policajaca doznao MUP koji će protiv trojice čuvara granične crte pokrenuti disciplinski postupak, a za snimatelja je zatraženo i udaljavanje iz službe.

Nestašni policijski trojac za MUP je, kako su rekli, počinio težu povredu službene dužnosti, točnije prekršili su članak 96 st.1 točka 7. koji se odnosi na nedolično ponašanje u službi i izvan nje naštetivši ugledu policije.Migrant su pak vraćeni su u Bosnu i Hercegovinu temeljem primjene institut tzv. odvraćanja.