Dvije osobe bh. državljanstva, od kojih je jedna policijski službenik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, uhićene su zbog sumnje da su sudjelovale u krijumčarenju 7.250 kutija cigareta bez akciznih markica.

Akciju je na području Vlasenice provela granična policija BiH u suradnji s Jedinicom granične policije Hum, a cigarete su otkrivene prilikom kontrole toyote bh. registarskih pločica. 

"U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana BiH, od kojih je jedan policijski službenik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske", priopćeno je iz Granične policije BiH. O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama državljani BiH lišeni slobode i izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete. 

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 37.000 KM, privremeno su oduzete, priopćeno je iz Granične policije.

Zbog postojanja osnove sumnje da je počinjeno krivično djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda", protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH.