U koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve došlo je do napada, a čula se i eksplozija, izvijestile su danas ruske novinske agencije pozivajući se na hitne službe. Ruske agencije javljaju, pozivajući se na FSB, kako je u napadu ubijeno najmanje 40 ljudi, a više od 100 ih je ranjeno.

Više osoba otvorilo je vatru iz automatskog oružja na civile u predvorju dvorane. Na lice mjesta stiglo je 50 vozila Hitne pomoći i specijalci iz Nacionalne garde. Dvorana i dalje gori, u nju su upali specijalci a krov se urušava.
 


Ukrajina je zanijekala umiješanost u napad, ali je poručila da će ga Rusija iskoristiti za daljnju eskalaciju rata i mobilizaciju. Stigle su i prve reakcije Bijele kuće, koja također niječe umiješanost Ukrajinaca, ali i Kremlja, koji je poručio da je predsjednik "već izdao sve potrebne naredbe".

Brojne ruske regije otkazuju za iduće dane sva javna – kulturna, sportska i zabavna događanja. Kako javlja Kommersant, pozivajući se na Informer, srpski predsjednik Aleksandar Vučić će za subotu sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost Srbije zbog terorističkog napada.

Kommersant također navodi da je jedan ruski diplomat najavio da će Rusija zatražiti sastanak Vijeća sigurnosti UN-a u vezi s terorističkim napadom.
 


21.07 - Ukrajina "nema apsolutno nikakve veze" s pucnjavom u kojoj je u petak u Moskvi, prema privremenom izvješću, ubijeno najmanje 40 ljudi, a više od 100 je ozlijeđeno, izjavio je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak, opisujući napad kao "teroristički čin".

"Budimo jasni, Ukrajina nema apsolutno nikakve veze s ovim događajima", uvjeravao je na Telegramu Podoljak, čija se zemlja već dvije godine bori protiv ruske invazije.

I skupina Sloboda Rusije, koja okuplja ruske borce protiv Kremlja sa sjedištem u Ukrajini, zanijekala je bilo kakvu umiješanost u smrtonosni oružani napad u petak na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve.

"Naglašavamo da se Legija ne bori protiv ruskih civila", rekla je skupina koja krivi "Putinov teroristički režim".