'Znate ja mogu jesti ljude. Platit ćete. Kad dođe vrijeme, pojest ću vas pred narodom. Ako me razbjesnite, pojest ću vas žive, sirove!', grmio je Duterte u Laosu

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte zaprijetio je islamistima, koji su nedavno izveli teroristički napad u njegovom rodnom gradu, da će ih "pojesti žive". 

"Znate ja mogu jesti ljude. Platit ćete. Kad dođe vrijeme, pojest ću vas pred narodom. Ako me razbjesnite, pojest ću vas žive, sirove!", grmio je Duterte na regionalnom summitu u Laosu i nastavio: "Rasporit ću vam utrbu. Dajte mi ocat i sol i pojest ću vas! Ne šalim se!".

Militanti Abu Sayyafa, skupine povezane s ISIL-om, u kolovozu su izveli bombaški napad u Duterteovom gradu Davau na čelu kojeg je bio više od 20 godina. 

"Samo naprijed. Doći će vrijeme kad ću vas pojesti pred ljudima"; zaključio je. 

Kontroverzni filipinski predsjednik iz dana u dan puni naslovnice svojim izjavama, ali i kontroverznim metodama koje provodi u djelo. 

Nedavno je uvrijediio Baracka Obamu, nazvavši ga k***inim sinom, zbog čega je američki predsjednik otkazao sastanak s njim. 

U Filipinima pak vodi rat proitv dilera drogom tako što ne bira ni sredstva ni krivice. Uz vojsku je regrutirao i na stotine civila koji navodno imaju dozvolu ubiti svakoga za koga sumnjaju da ima neke veze s drogom.