MMA svijet još u nevjerci gleda kadrove glavne borbe kojom je UFC u Denveru proslavio 25. godišnjicu.

Nokaut laktom bez gledanja, u zadnjoj sekundi 25-minutne borbe, kojim je Meksikanac Yair Rodriguez završio "Korejskog Zombija" Chana Sunga Junga mnogi su proglasili najboljim prekidom u povijesti UFC-a.

Meksikanac se nakon godinu i pol dana vratio u ring i gubio je borbu, 4:1 u rundama. No, sekundu prije kraja sjeo mu je lakat.

“Najluđi prekid ikada. Zombi je imao borbu u svojim rukama, trebao je izdržati još samo jednu sekundu. Kakav finiš, WOW!!", komentirao je prvi čovjek UFC-a Dana White, javlja Index.hr.
 


Prije nokauta, gledali smo 24 minute i 59 sekundi bespoštedne borbe. No, ono što je Meksikanac napravio rijetko se viđa. Eskivaža udaraca i ideja da iz one pozicije izvede lakat je odlika maštovitog, kreativnog borca a rezultat je remek djelo koje treba pogledati više puta, iz svih kutova.

Meksikanac je zaradio sto tisuća dolara, kao nagradu za najbolju borbu i najbolju izvedbu. Rodriguez ima 11 pobjeda u 13 profesionalnih mečeva, dok je Sung upisao svoj peti poraz, uz 14 pobjeda na kontu.

Obojica su nakon teške borbe u Denveru završili u bolnici.