Kuba je potpuno bez struje nakon što je uragan Ian pogodio zapadni dio otoka, objavila je kubanska vlada. Dvije su osobe poginule, a zgrade su oštećene diljem zemlje. "Električni sustav doživio je potpuni kolaps", rekli su dužnosnici, nakon što jednu od glavnih elektrana ne mogu vratiti u pogon.

Objavljena je i snimka uragana iz svemira, odnosno s Međunarodne svemirske postaje.
 


Na kubanskoj državnoj televiziji čelnik Uprave za električnu energiju objavio je da je došlo do nestanka struje na cijelom otoku kao rezultat kvara nacionalnog električnog sustava, ostavljajući 11 milijuna ljudi u mraku.

Novinar državne novinske agencije izvijestio je da se termoelektrana Antonio Guiteras nije mogla sinkronizirati. Sa sjedištem u Matanzasu, 100 km istočno od glavnog grada Havane, Antonio Guiteras je najvažnije energetsko postrojenje na Kubi.

Uragan treće kategorije, s brzinom vjetra do 195 km/h (120 mph), već stigao do obale Floride

Stanovnici floridske obale Meksičkog zaljeva napuštaju svoje domove prije dolaska uragana Ian koji je stigao na obalu Floride i očekuje se da će udariti o obalu večeras, uz razorne vjetrove od 200 kilometara na sat i obilne oborine.

Više od 2.5 milijuna stanovnika Floride je pod naredbama o evakuaciji ili upozorenjima, a prema procjeni Nacionalnog centra za uragane, Ian bi najvjerojatnije trebao stići do obale južno od Tampe, u blizini Sarasote, gdje su kilometri pješčanih plaža i brojna odmarališta, omiljena među umirovljenicima i turistima.