Napraviti potpuno novi zrakoplov oduvijek je bio iznimni poduhvat. Boeing tako nešto radi posljednjih 99 godina, a 2015. proslaviti čitavo stoljeće tradicije u izgradnji zrakoplova.

Posljednja njihova 'beba' je Boeing 787 Dreamliner koji će kada uđe u službu imati kapacitet od 280 putnika i nevjerojatan domet od 12,800 kilometara.

Međutim, ono što je Dreamlinera čini zrakoplovom budućnost su njegove performanse. Upravo one mu omogućuju da pomete konkurenciju.

Kako bi se još više uvjerili u sposobnosti zrakolova, Boeingovi testni piloti provozali su Dreamlinera u Washingtonu te pri tome izveli cijeli niz kompleksnih manevara.

Sigurno najimpresivniji dio bilo je gotovo vertikalno polijetanje letjelice vrijedne više od 250 milijuna dolara. Piloti su grunuli zrakoplov na sam rub izdržljivosti, nešto što se inače ne radi dok su putnici u njemu, kako bi se pripremili za skorašnji 51. Paris Air Show koji će se održati u zračnoj luci Le Bourget.

Do sada je naručeno 509 komada 787-9 od strane 30 klijenata među kojima je i Vietnam Airways, čiji će zrakoplov biti predstavljen u Parizu prije no što bude dostavljen kompaniji.

Avion će moći prevesti više putnika za 20 posto manje goriva od modela kojeg mijenja, 787-8.