Jedna od novijih prijevara u popularnoj aplikaciji vezana je uz poruke sa sigurnosnim kodom. Ako na njih nasjednete, ostat ćete bez WhatsApp profila, piše tportal.

Internetom kola još jedna prijevara koja cilja korisnike WhatsAppa. Riječ je o lažnim porukama koje sadrže šifru i poveznicu za potvrdu identiteta iza koje se krije automatska skripta koja račun prebacuje na hakerov telefon.

Riječ je o poruci s nekoliko nepoznatih znakova i neobičnim linkom koji, ukoliko žrtva klikne, prebacuju kontrolu nad računom na drugu osobu i onemogućuje pristup porukama.

Kako izbjeći štetu?Najlakša metoda kojom se korisnik WhatsAppa može zaštititi od krađe računa je ne klikati na nepoznate poveznice.

Ako je to moguće, blokirajte broj s kojeg je poruka stigla kako više ne biste dobivali dodatne lažne poruke.

Povrat računa, ako ste kliknuli na link, morat ćete odraditi obraćanjem WhatsAppovoj službi za korisnike.

Još jedna jako korisna metoda spriječavanja većina internetskih prijevara u WhatsAppu je korištenje provjere u dva stupnja koja će, ako ništa drugo, blokirati hakera od oduzimanja vašeg računa ako se već domogao dijela vaših privatnih informacija (poput emaila).

Zapamtite: WhatsApp vas nikad neće kontaktirati putem poruka unutar aplikacije. Ako se netko predstavlja kao WhatsApp, sigurno je riječ o hakeru.