Nepuna dva mjeseca nakon što je Bayern u finalu u Lisabonu pobijedio PSG sa 1:0, osvojivši svoj šesti europski naslov, ovoga tjedna kreće novo izdanje elitnog natjecanja Starog kontinenta u kojem se u utorak navečer ističe sraz PSG-a i Uniteda.

Ove sezone, barem prvi dio natjecanja u Ligi prvaka, bit će pod velikom sjenom zbog koronavirusa.

Zbog ‘nevidljivog neprijatelja’ prošle sezone natjecanje je bilo prekinuto, a nakon što je nastavljeno, održan je završni turnir sa osam najboljih ekipa u Lisabonu.

Koronavirus i dalje prijeti pa će se utakmice i dalje igrati pod strogim epidemiološkim pravilima, no kako se epidemija ponovo zahuktava postoji ogroman strah hoće li natjecanje igrati regularno i do kraja.

''U izvanrednoj sezoni, europska nogometna zajednica pokazala je snagu jedinstva izvan igrališta. Igrači i klubovi okupili su se kako bi pomogli svojim lokalnim zajednicama kako bi se nosile s nacionalnim blokadama. Lige, nacionalne udruge i vlade surađivale su s UEFA-om kako bi organizirale natjecanja u četiri različite zemlje, što je bio neviđeni podvig za bilo koju sportsku organizaciju na svijetu'', kazao je nedavno predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin, prenosi Dnevni list.

''Zajedno smo naučili važnu lekciju za budućnost naše lijepe igre, ako svi surađujemo, ako smo spremni na žrtve i solidarnost, nogomet može svladati svakog protivnika, dodao je.

Što se natjecateljske strane tiče, najviše klubova ove sezone u skupinama imaju Španjolci, Englezi, Talijani i Nijemci, po četiri, a zanimljivo Rusi imaju čak tri kluba.

U utorak se u prvom kolu ističe duel PSG-a i Uniteda.

Finale je na stadionu Ataturk u Istanbulu.