''Njihovi mediji su mjesecima brutalnim lažima udarali po meni i SBB-u, tiskane su i masovno distribuiranje kvaziknjige o meni, udarali najprizemnijim lažima... Sve to SDA-u očigledno nije pomoglo u pravljenju pobjedničkog izbornog rezultata'', napisao je na društvenim mrežama čelnik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić komentirajući poraz SDA u Sarajevu.

Radončić je naveo kako na ovim lokalnim izborima SBB nije imao niti jedan veliki bilboard, stranački skup i ozbiljnu predizbornu kampanju.

''Također, prvi put je SBB na izborima sudjelovao na način da na glasačkim listićima, uz SBB, nije bilo napisano ime Fahrudina Radončića. Naravno, ovo se nije slučajno dogodilo. Još prije nekoliko mjeseci sam rekao da neću ići niti na jedan stranački skup SBB-a i tako sam se i ponašao. Također, odbili smo opciju da imamo zajedničke kandidate sa SDA. To je bila politički legitimna odluka nakon mog povlačenja s mjesta ministra sigurnosti BiH. SDA je, kako bi se lošem đaku reklo u osnovnoj školi, promašila temu, ili, bolje rečeno, metu'', napisao je Radončić.

Rekao je kako očekuje da „četvorka“ što prije preuzme Vladu Kantona Sarajevo, ''i to, što je obostrano razumljivo, bez ministara SBB-a u njoj''.

''Da ponovim, posljednjih godina javnost je prisustvovala nevjerojatnim atacima SDA mašine protiv mene i sada raduje činjenica da im to nije pomoglo da naprave pobjedu. Nažalost, sada će to, vjerojatno, činiti onima koji su im, nakon lokalnih izbora, postali veći trn u oku. No, ta proždrljiva mašina je definitivno polomljenih zuba i bit će sve slabija i slabija. Na kraju, uoči izbora sam rekao da će ovi lokalni izbori biti početak kraja feudalnog i porodičnog vladanja nad Bošnjacima. Bitka se nastavlja, ali sada je mnogo, mnogo lakše. Drugi preuzimaju teret i treba im iskreno poželjeti uspjeh na tom dugom i izazovnom putu'', napisao je Radončić.