Sastanak izaslanstava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Stranke demokratske akcije (SDA) počeo je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru i predviđen je u tri dijela.

Kako se doznaje, prvi se dio odnosi na državnu razinu i nositelji najznačajnijih pozicija u Vijeću ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH u ime SDA i HDZ-a razgovarat će o funkcioniranju Predsjedništva, Parlamentarne skupštine, Vijeća ministara BiH i prioritetima u radu tih institucija.

U drugom će dijelu najviši nositelji vlasti iz HDZ-a i SDA na federalnoj razini razgovarati o funkcioniranju i prioritetima u djelovanju Vlade, Parlamenta i predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, a nakon toga će biti sastanak užih stranačkih rukovodstava, neka vrsta plenarnog sastanka, u koji će biti uključeni i sudionici prethodnih sastanaka.

- Vjerujem kako ćemo na sastanku sa SDA otvoriti ključna pitanja oko funkcioniranja svih razina vlasti jer smatramo da nismo uspostavili kvalitetan mehanizam koji nas veže kao partnere - kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a na kojoj se razgovaralo o funkconiranju vlasti u BiH na svim razinama.

Dodao je kako će od današnjih razgovora ovisiti dinamika sastanaka s drugim strankama, potencijalnim partnerima s kojima se treba razgovarati.

Istaknuo je kako HDZ BiH sa SDA želi nastaviti partnerstvo i pretvoriti ga u strateško jer, kako je kazao, to je put da se riješe tri ključna pitanja u BiH. (prvi.tv)