Iz JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar obavještavaju sve svoje kupce električne energije da je od mjeseca studenoga počela primjena viših (zimskih) tarifnih stavova za obračun utroška električne energije i trajat će do 28. veljače 2019. godine (četiri mjeseca).

Iz toga poduzeća podsjetili su kupce, odnosno sve svoje korisnike, da se u navedenome razdoblju (za vrijeme zimskoga računanja vremena) viši dnevni tarifni stavovi primjenjuju od 7 sati do 13 sati i od 16 sati do 22 sata, dok se niži dnevni tarifni stavovi primjenjuju od 22 sata do 7 sata i od 13 sati do 16 sati.

U cijene usluge javnoga opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge uključeni su tarifni stavovi za korisnike distribucijskoga sustava iz odluke FERK-a iz 2017. godine, kao i cijena nabave električne energije i cijena usluge opskrbe javnog opskrbljivača.

U cijene nije uračunata naknada za poticanje proizvodnje električne energije kao ni porez na dodanu vrijednost koje opskrbljivač ima obvezu evidentirati na računu kupca.

Dnevnik.ba