Microsoft je započeo beta testiranje Skype for Web servisa, no za sada mu možete pristupiti samo ako vam pošalju pozivnicu za "privatno testiranje". Ukratko, tu vam nemamo što filozofirati. Skype for Web će vam omogućiti gotovo sve što i postojeća aplikacija za računala, pametne telefone i tablete, no za njegovo korištenje više nećete trebati ništa instalirati na svoj uređaj, jer će sve raditi preko online servisa kojem ćete pristupiti putem svojeg internetskog preglednika.

Za sada Microsoft ne govori ništa o tome kada ćemo svi biti u prilici koristiti web servis, no pretpostavljamo da će to uslijediti vrlo brzo, jer usluga već prihvaća postojeće korisnike (i lozinke), samo što zasad ne možete ući dalje od "Computer says no" ekrana, piše Vidi.hr.

Web inačica Skypea će vam omogućiti chatanje tekstualnim porukama, te slanje i primanje glasovnih i video poziva, kao što nudi i postojeća aplikacija, no za sada će joj nedostajati neke napredne funkcionalnosti poput uspostavljanja grupnih video poziva.