Lukša Jakobušić podnio je ostavku na mjesto dopredsjednika HNK Hajduk koju je danas prihvatio predsjednik Uprave Marin Brbić.

Funkciju najbližeg suradnika predsjednika obavljao je od svibnja ove godine. Sve je potvrdio Hajduk na svojoj službenoj stranici.

“Ostavku podnosim iz osobnih razloga, ali mi utoliko nije nimalo lakše. Protekli mjeseci na mjestu dopredsjednika Hajduka su me učinili ponosnim, posebice zbog načina na koji su me prihvatili svi, od suradnika u Klubu, do građana Splita i navijača Hajduka. Posebno zahvaljujem predsjedniku Marinu Brbiću što mi je pružio priliku da budem dijelom veličine kao što je Hajduk, ali i za razumijevanje kojim je prihvatio moju odluku. Tu veliku čast sam se svim srcem trudio obnašati s maksimalnom odgovornošću. Međutim, iz navedenih razloga u postojećim okolnostima ne bih mogao Hajduku dati ono što smatram da mu svaki zaposlenik mora dati i ono što je Hajduku sada potrebno, pa je nužno ustupiti mjesto nekome tko će to moći, na radost svih nas kojima je Hajduk važan dio života. Nastavljam se radovati budućim uspjesima Hajduka”, rekao je Jakobušić.

Brbić je danas pružio podršku treneru Damiru Buriću čiji otkaz zaziva većina navijača splitskog kluba, a nagađa se da je razlog Jakobušićeve ostavke razilaženje u stavovima oko odluke da Burić ostane na klupi.

Jakobušić je bio najdirektniji Hajdukov čelnik nakon povijesne blamaže kluba protiv malteške Gzire United u Europa ligi,piše index.hr

“Ne želimo opet krpe. Čim se krpa na tribini pojavi, mi idemo. Ja prvi, odmah u ponedjeljak. Nama su svake nedjelje izbori. Možete li si zamisliti da vaš posao netko evaluira svakog vikenda?” rekao je tada Jakobušić.