Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je danas da je obradilo zahtjeve za isplatu novčanih podrški za proizvodnju mlijeka za IV kvartal prethodne godine, za devet kantona koji su dostavili neophodnu dokumentaciju.

Kako se navodi, u toku je obrada zahtjeva koje su službenici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kantona 10 dostavili Federalnom ministarstvu početkom ovog tjedna, te će biti obrađen do kraja radnog tjedna.

Pored toga, obrađeni su i zahtjevi od pet kantona za I kvartal ove godine, a u skladu s dinamikom očekuje se da proces obrade bude završen tijekom narednog tjedna.

- Apeliramo na kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade i dostavljanja zahtjeva u Federalno ministarstvo poljoprivrede kako bismo osigurali blagovremenu isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima. Federalno ministarstvo financija već je započelo isplatu sredstava korisnicima, a očekujem da će sve biti završeno tijekom narednog tjedna - kazao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.

Također, iz Ministarstva ističu i da su u tijeku obrade zahtjeva i isplate novčanih podrški za sve ostale vrste proizvodnji koje su završene do objave Programa, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.