U utorak u podne započela je prodaja ulaznica za odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije za odlazak na EURO 2020. koja će se igrati 16. studenoga (20.45 sati) protiv Slovačke u Rijeci.

U slobodnu prodaju je pušteno pet tisuća ulaznica, a očekuje se kako će biti rasprodane u rekordnom roku jer se i prije otvaranja blagajni stadiona Rujevica stvorio red od 200-tinjak metara.

Osim na blagajnama stadiona, ulaznice se mogu kupiti i putem interneta.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) objavili su kako jedna osoba može kupiti najviše četiri ulaznice, a sve ulaznice bit će personalizirane. Pri kupovini ulaznica na blagajnama potrebno je predočiti presliku osobnog dokumenta za svaku osobu. Također, pri kupovini putem interneta, kupac osim svojih podataka unosi i podatke o drugim navijačima za koje kupuje ulaznice.

Uoči utakmice protiv Slovačke Hrvatska je na vrhu skupine E sa 14 osvojenih bodova iz sedam susreta te joj je za osiguranje jednog od prva dva mjesta koja vode na EURO potreban bod iz utakmice protiv Slovačke. Na drugom mjestu je Mađarska sa 12 bodova iz također sedam susreta, treća Slovačka ima 10 iz šest susreta, a četvrti Wales osam bodova iz šest susreta.