Nogometaši Evertona u svojoj su borbi za ostanak u Premier ligi ostvarili krucijalnu 1-0 (1-0) pobjedom na svom Goodison Parku protiv Manchester Uniteda u susretu 32. kola.

Everton je do iznimno vrijedna tri boda stigao uz veliku dozu sreće jer je jedini pogodak u 27. minuti Anthony Gordon postigao nakon što se njegov udarac s 20-ak metara prvo odbio od noge Matića, pa i od boka Maguirea te postao neuhvatljiv za De Geu.

Bio je to prvi udarac Evertona prema vratima Uniteda, a ostatak dvoboja domaći je sastav većinom fanatično branio stečenu prednost protiv bezidejnih gostiju.

Everton je ostao 17. na ljestvici, ali sada ima 28 bodova, četiri više uz utakmicu više od 18. Burnleyja koji se nalazi u zoni ispadanja.

Manchester United je, pak, ovim porazom uvelike umanjio izglede za osvajanje jednog od prva četiri mjesta na kraju sezone koja vode u Ligu prvaka, ostao je sedmi s 51 bodom.

A nakon utakmice Cristiano Ronaldo pokazao je svoju tamnu stranu. Naime, dok je išao prema svlačionici istrgnuo je mobitel iz ruke jednom Evertonovom navijaču, koji ga je pokušao snimiti i nešto mu je dobacivao, te mu ga je bacio na pod.
 


U subotu navečer odlučio se zbog ovog incidenta javno ispričati.

"U ovako teškim trenucima nije se lako nositi s emocijama. Međutim, uvijek moramo biti strpljivi i primjer mladima koji vole ovu lijepu igru. Želio bih se ispričati zbog mog ispada, i ako je moguće, želio bih pozvati ovog navijača da dođe gledati utakmicu na Old Traffordu kao znak fair-playa i sportskog duha".

Dnevnik.ba