Tužiteljstvo Srednjobosanske županije (SBŽ) uputilo je Općinskom sudu Kiseljak prijedlog za određivanje pritvora šestorici osumnjičenih, koji su se udružili radi činjenja kaznenih djela, javlja Fena.
 
Osumnjičeni H.N. (1972.), Ć.A. (1989.), Š.A. (1982.), Š.A. (1979.), I.M. (1980.) i D.E. (1985.), su na području SBŽ-a, kao i drugih županija u Federaciji BiH, izvršili više kaznenih djela protiv imovine i kazneno djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela, priopćilo je Tužiteljstvo SBŽ-a.

Kao grupa su, tijekom 2020. godine, na prostoru SBŽ-a izvršili najmanje šest napada na benzinske crpke, otuđivši oko 70.000 maraka, te su otuđili najmanje šest vozila, koja su koristili pri izvršenju kaznenih djela.

U prostorijama Tužiteljstva, osumnjičeni su jučer ispitani, a pritvor se predlaže, među ostalim, jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za kazneni postupak.

Tužiteljstvo SBŽ-a je, u proteklom razdoblju, u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) i Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) SBŽ-a, provodilo istražne radnje na otkrivanju izvršitelja više kaznenih djela.

Slobode je lišeno šest osoba, dok je jedna osoba u bijegu, a svi se dovode u vezi izvršenjem više kaznenih djela protiv imovine i kaznenih djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela.