Hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je uvjeren da je Lex Agrokor rađen u skladu s hrvatskim Ustavom, a nije komentirao nagađanja da bi osnivač Agrokora Ivica Todorić mogao tužiti Hrvatsku zbog tog zakona kojim je država uvela izvanrednu upravu u njegovu tvrtku.

"Vlada ima jasan cilj od prvoga dana, a to je u okolnostima u kojima je najveća kompanija došla u poteškoće reagirati na način kojim se liječio domino efekt koji je bio negativan za hrvatsko gospodarstvo, naš financijski sustav, a s izvanrednom upravom doći u poziciju da kompanija dobro posluje da se radna mjesta održe i da se dovede proces restrukturiranja u takvu fazu da u konačnici dođe i do nagodbe i da ovaj proces koji smo pokrenuli početkom travnja rezultira pozitivno za zaposlenike, kompaniju i hrvatsku ekonomiju", kazao je hrvatski premijer.

Što se tiče ustavnosti Lex Agrokora kazao je kako je siguran da je rađen u skladu s Ustavom.

Na prozivke iz oporbe da je HDZ godinama "hranio neman zvanu Agrokor" Plenković je kazao da mu je to smiješno komentirati.

Na pitanje može li Hrvatska snositi pravne posljedice ako revizijski nalaz u Agrokoru "bude nepovoljan" hrvatski premijer je kazao da ne vidi "čemu takva dramatičnost sada".

"Koliko sam ja informiran revizorska kuća koja radi proces revizije Agrokora i svih kompanija u njenom sustavu očito treba još jedno vrijeme kako bi tako obiman i zahtjevan posao dovršila. Kada ga dovrši prezentirat će svoje mišljenje i svoj stav i nakon toga ćemo ga komentirati", dodao je Plenković.